De teen van Akinfejev

en andere gedichten

         Bestel hier

J.H. (Ko) van Geemert (1950) publiceerde onder meer: De Plantage Een literaire wandeling (vierde druk 2016), Paramaribo Brasa! (2010), Dushi Willemstad (2013), Verstoten uit het paradijs/ Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers (2020).

De gedichten van J.H. van Geemert zijn toegankelijk, en poëtisch in het vermogen een beeld op te roepen, een stemming; soms raadselachtig, maar altijd een uitnodiging aan de lezer om ‘mee te beleven’ met de dichter.
Het zijn uitsneden uit het leven van de dichter, herinneringen aan de jeugd, momenten tijdens verre reizen. Ver weg maar ook om de hoek, zoals in de cyclus over Artis.

Preview

Recensies:

Zijn poëzie is helder en toegankelijk, wat trouwens niets over de diepte zegt.
AEde de Jong (Meander Magazine, e-magazine voor Nederlandse poëzie). De recensie is hier te lezen.

Mooi aan de bundel is de mix van humor en ernst. (…) Serieus is hij over het leven dat voorbijglijdt: ‘mooier dan nu is het geweest’. En over zijn geboortehuis, waar voor 1945 joden hadden gewoond. De bundel bevat een toelichting van maar liefst 16 bladzijden. Op zich kunnen de gedichten zonder achtergrondinformatie worden gelezen, maar de diepgang ervan komt zo wel beter tot zijn recht. Aantrekkelijk voor lezers die geïnteresseerd zijn in hoe een dichter te werk gaat en op ideeën komt.
– Louis Smit, recensent NBD Biblion

Over de auteur:

J.H. (Ko) van Geemert (1950) publiceerde in de jaren zeventig gedichten in tijdschriften als De Gids, Hollands Maandblad, Gedicht, Avenue Literair; later in De Zingende Zaag en Tirade. En vele publicaties o.a.: De Plantage Een literaire wandeling (1993, vierde, herziene druk 2016), Hi-Ha-Hondelul en andere sportpoëzie (1996), Reynders – legendarisch kunstenaarscafé op het Leidseplein (2017, samen met Paul Arnoldussen).
Andere dichtbundels van J.H. van Geemert: Krekeldoof en andere gedichten (2017), Schuilplaats op maat om de hoek (2018), Nog altijd afwezig /gedichten van vroeger (2020).