De teen van Akinfejev

en andere gedichten

         Bestel hier

J.H. (Ko) van Geemert (1950) publiceerde onder meer: De Plantage Een literaire wandeling (vierde druk 2016), Paramaribo Brasa! (2010), Dushi Willemstad (2013), Verstoten uit het paradijs/ Jakarta, Bandung en Surabaya door de ogen van schrijvers (2020).

De gedichten van J.H. van Geemert zijn toegankelijk, en poëtisch in het vermogen een beeld op te roepen, een stemming; soms raadselachtig, maar altijd een uitnodiging aan de lezer om ‘mee te beleven’ met de dichter.
Het zijn uitsneden uit het leven van de dichter, herinneringen aan de jeugd, momenten tijdens verre reizen. Ver weg maar ook om de hoek, zoals in de cyclus over Artis.

Zijn meest recente dichtbundels zijn: Krekeldoof en andere gedichten (2017), Schuilplaats op maat om de hoek (2018), Nog altijd afwezig /gedichten van vroeger (2020).

Preview

De gedichten van Van Geemert zijn universeel. Dat komt niet alleen door zijn thematiek en uitgekiende gebruik van metaforen, maar soms ook doordat ze zo open zijn, dat iedere lezer zich ermee kan identificeren, of preciezer: de gedichten op zichzelf kan betrekken.
Hans Puper (Meander Magazine)

Niet qua vorm maar wel qua uitstraling doen zijn gedichten (…) soms denken aan Japanse traditionele verzen. (…)
Eenvoudig verwoorde en toch niet gemakkelijk te doorgronden gedichten. Interessant voor de echte poëzieliefhebber.
– Albert Hagenaars, recensent NBD Biblion