Het ergste moet nog komen

   

Bestel hier

Pieter Bouwman beoefent in dit boek met meer dan honderd oneliners evenwichtskunst in taal. De uiterst geconcentreerde ‘cartoons zonder tekening’ bieden de lezer momenten van inzicht, verbijstering en verlichting.

Het Ergste Moet Nog Komen werd samengesteld door Erik van Muiswinkel.
Theo Maassen schreef het voorwoord.
Martyn F. Overweel liet zich bij zijn illustraties inspireren door de titel van het boek dat is ontleend aan een uitspraak van de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer (1788-1860).

Het boek is door de auteur opgedragen aan de in 2021 overleden kunstenaar en cabaretier Jeroen van Merwijk.

Een paar pagina’s uit het boek
Preview 1
Preview 2
Preview 3

Over de auteur:
Pieter Bouwman was begin jaren 90 een van de eerste leden van Comedytrain. Hij werd vervolgens radiomaker (VPRO’s Radio Bergeijk en Mannen van de Radio) en regisseur van cabaretiers Hans Teeuwen, Jeroen van Merwijk, Wim Helsen, Micha Wertheim, Hans Dorrestijn en vele anderen. Zijn scherpe, absurdistische en soms zwarte humor kan hij kwijt in eigen improvisatieprogramma’s en als acteur in televisieseries als Rundfunk (meneer Boom).

Over de illustrator:
Illustrator, kunstenaar en Duits bierliefhebber Martyn F. Overweel (1971) staat bekend om zijn scherpe en humoristische tekeningen die balanceren op de grens van comics en fine art. Naast zijn karakteristieke illustraties voor kranten (o.a. de Volkskrant en De Standaard) en tijdschriften, exposeert hij regelmatig zijn handgemaakte werk. Hierin legt hij een voorliefde voor het genânte en een obsessie voor celebrity-cultuur, geschiedenis en vergane glorie aan de dag. https://martynfoverweel.com