De wereld van Kakker – Ons Soort Kinderboek

Deel 2 in de Kakker-reeks.

Gelezen in de file tussen Bloemendaal en Bloemendaal aan Zee: zeer herkenbaar en toch erg grappig.‘ – Opa Cabrio
‘Ook na vier glazen Chablis kun je de grote letters nog makkelijk lezen.’ – Oma Chardonnay
‘Er zitten veel hoogbeschaafde kids in mijn klas dus ik gebruik het boek vaak voor dictees.’ – Juf Floor

Bestel hier

De wereld van Kakker is er een van tennistoernooien, hockeytraining en een balletje slaan op de juiste golfclub, maar ook van drie keer per jaar skiën en lange vakanties aan de Côte d’Azur. In het weekend is het tijd voor autorally’s met oldtimers en garden party’s voor dierbare vrinden, waar kreeft, champagne en de Gooise ‘R’ nooit ontbreken.
Met zusje Anne-Fleur, mama Sophie en papa Robert-Jan maakt Kakker heel wat mee. Hij gaat zeilen op de Friese meren, beleeft Koningsdag in Amsterdam-Zuid en viert Oud en Nieuw in Laren. En een filmavondje met Soldaat van Oranje hoort er ook bij!
Natuurlijk geven Oma Pauw en Opa Bridge uit Wassenaar, Oma Chardonnay en Opa Cabrio uit Bloemendaal acte de présence, net als de jolige Oom Gijsbrand, die met zijn capriolen garant staat voor komische situaties.

De wereld van Kakker: Ons Soort Kinderboek biedt een rake satire en een grappige kijk op het leven van kakkers. Voor jeugdige lezers van 12 tot 112.

Een paar pagina’s uit het boek:
Preview 1
Preview 2
Preview 3

Over de auteur:
Na zijn studie geschiedenis in Leiden maakte Philip Walkate in 2001 zijn eerste voorstelling: Alweer een dag. Hiermee won hij de Holland Casino Podiumprijs in 2002. Ook was hij actief in de wereld van Stand Up Comedy. In 2005 won hij de publieksprijs van de Culture Comedy Award. Sinds 2010 schrijft hij toneelteksten. In 2018 was het toneelstuk Wijn een groot succes. De verhalen over Kakker zijn al sinds 2009 populair op de Facebookpagina van Philip Walkate, op Youtube en TikTok. Zie hier voor het zeer vaak bekeken Kakker Lied.
Meer informatie op www.philipwalkate.com

Over de illustrator:
Lucy Keijser is een veelzijdig vrij kunstenaar en illustrator van o.a. educatief werk en cartoons voor volwassenen. Tientallen kinderboeken zijn door haar geïllustreerd. Meer informatie op www.lucykeijser.nl

De Kakker-reeks, deel 1 en 2:

Reacties:

‘Een erg geestige satire.’       – Erik van Muiswinkel

‘Met kindertekeningetjes en de opmaak van een kinderboek, maar met een ‘volwassen’ tekst waar je af en toe om schaterlacht. Dat is wat cabaretier Philip Walkate aan de wereld prijsgeeft in zijn heerlijke boekje ‘De wereld van Kakker’.                       
– Leidsch Dagblad / Noordhollands Dagblad