De mist in

Bestel hier

De mist inJournalistieke tegenslagen

Zoals bekend heeft het succes vele vaders en is de mislukking een eenzame wees. Daar is iets aan gedaan: dit boekje is een journalistiek weeshuisje.

Paul Arnoldussen ruim dertig jaar lang journalist bij Het Parool, bracht ervaringen van collega’s bijeen. Het ging hem niet in de eerste plaats om de ‘canards’ of pijnlijke zetfouten, daarover is wel meer gepubliceerd. Maar vooral om kleinere of grotere veelal wat schlemielige tegenslagen, bij voorkeur verteld met enige zelfspot.

Een geinterviewde die hoogst merkwaardige eisen stelt, de benoeming tot hoofdredacteur van een blad dat niet blijkt te bestaan, kuilen die door een recensent aangezien worden voor kunstwerken, de journalist die zijn krant laat weten dat een gesprek met een wielrenner niet doorgaat omdat hij diens dialect onmogelijk kan verstaan. We komen het allemaal tegen in deze uitgave die verschijnt in samenwerking met De Persmus, het blad van het Persmuseum.

Citaat uit het boek:
“Na dertig jaar ben ik nog steeds via YouTube te zien als ‘die sukkel, die er niets van kan’ en op de School voor Journalistiek ben ik een voorbeeld van ‘hoe het niet moet’.”

Sneak preview 1
Sneak preview 2
Sneak preview 3

De auteur
Paul ArnoldussenPaul Arnoldussen (1949) was redacteur van de kinderbladen Okki, Jippo en Taptoe voordat hij in 1982 in dienst trad van Het Parool. De laatste jaren hield hij zich bij de krant vooral bezig met Amsterdamse geschiedenis. Daarover publiceerde hij ook diverse boeken.

Daarnaast verscheen van hem Rue d’Amsterdam, over Nederlandse kunstenaars in Parijs. In 2013 kwam hij met Poes in verdrukking en verzet 1940 – 1945, en – bij uitgeverij De Republiek – met Waar de mimosa bloeit, over Nederlandse kunstenaars in het Zuidfranse Cagnes-sur-Mer.

Hij is hoofdredacteur van de tweewekelijkse krant Argus.

Meer informatie over Paul Arnoldussen op: www.paularnoldussen.nl