De avonturen van Kakker – Ons Soort Kinderboek

Deel 1 in de Kakker-reeks.

Een mieters boek: ultrabeschaafd en toch oergeestig. Hier kan de Nobelprijs-jury niet omheen.‘ – Oom Gijsbrand
Eindelijk weer eens bellettrie voor kinderen en jongvolwassenen die niet grof, banaal of plat is. Een verademing in deze tijd van zedenverloedering.’ – Oma Pauw
‘Spitsvondig, herkenbaar, niet te dik.’ ‘Leest lekker weg, zonder deftige woorden.’ ‘Ga het aan mijn hele jaarclub cadeau doen.’ ‘Nog niet aan toe gekomen, ik lees het bij m’n volgende burn-out.’ – Blaricumse Damesleesclub

Bestel hier

Kakker beleeft allerlei avonturen met zusje Anne-Fleur, mama Sophie en papa Robert-Jan. In Amsterdam Zuid of ’t Gooi, tijdens de skivakantie in Val Thorens of in de zomer aan de Côte d’Azur. Natuurlijk zijn Oom Gijsbrand, Oma Pauw, Opa Bridge, Oma Chardonnay en Opa Cabrio ook van de partij.

In het leven van Kakker is alles dolle pret, dik in orde en zoals het hoort. In Ons Soort Wereld wordt gehockeyd bij de juiste club, is het old boys and girls network super belangrijk en komt alles wat lekker is van de traiteur, op de aardappel in de keel na.

De avonturen van Kakker – Ons Soort Kinderboek biedt een rake satire en een grappige kijk op de wereld van ‘kakkers’. Voor jeugdige lezers van 12 tot 112.

Een paar pagina’s uit het boek:
Preview 1
Preview 2
Preview 3

Over de auteur:
Na zijn studie geschiedenis in Leiden maakte Philip Walkate in 2001 zijn eerste voorstelling: Alweer een dag. Hiermee won hij de Holland Casino Podiumprijs in 2002. Ook was hij actief in de wereld van Stand Up Comedy. In 2005 won hij de publieksprijs van de Culture Comedy Award. Sinds 2010 schrijft hij toneelteksten. In 2018 was het toneelstuk Wijn een groot succes. De avonturen van Kakker zijn al sinds 2009 populair op de Facebookpagina van Philip Walkate, op Youtube en TikTok. Zie hier voor het zeer vaak bekeken Kakker Lied.
Meer informatie op www.philipwalkate.com

Over de illustrator:
Lucy Keijser is een veelzijdig vrij kunstenaar en illustrator van o.a. educatief werk en cartoons voor volwassenen. Tientallen kinderboeken zijn door haar geïllustreerd. Meer informatie op www.lucykeijser.nl

De Kakker-reeks, deel 1 en 2:

Reacties:

‘Een erg geestige satire.’      Erik van Muiswinkel

‘Een vermakelijk satirisch verhaal voor kinderen en volwassenen over de wereld van kakkers.’   recensent Nederlandse bibliotheekdienst (NBD Biblion)

‘Hier in Laren zijn ze dol op “De avonturen van Kakker”.’        – Hester Cordes, Larense Boekhandel

‘Heerlijk leesboek, ook voor niet-kakkers.’        René Hollaers, Boekhandel Van Kemenade Hollaers, Breda