Café Welling

Café (de Concertbar-Modern-’t Hoekje) WELLING, sedert 1901

         Bestel hier

Recensies:

Karakterkroeg. Geen muziek, geen cocktails, geen laptops: in Café Welling praat je en drink je, al sedert 1901. (…) De oorsprong en de fascinerende wapenfeiten en anekdotes uit de geschiedenis van het café, haar eigenaars, barkeepers en trouwhartige clièntele staan gedetailleerd, geestig en mooi opgeschreven in het boek.
– Het Parool

Journalist Jan Haasbroek stelde het lekker geschreven Welling-boek samen, gevuld door schrijvende en fotograferende klandizie. Zij bieden een levendig beeld van het café. Het boek is rijk geïllustreerd met een stoet aan interieurfoto’s, portretten van stamgasten en kasteleins.(…) De bijnamen zijn niet altijd vleiend, variërend van Café Mantelzorg tot Station Terminale ‘Welling’. Dat neemt niet weg dat nieuwe generaties liefhebbers hun weg telkens naar dit huiskamercafé in Zuid zullen blijven vinden. Terecht dat dit boek er nu ligt.
– NRC Handelsblad

Café Welling sedert 1901 is geïllustreerd met meer dan vijfhonderd foto’s van het café, de omgeving en de mensen die het café hebben gemaakt en nog steeds maken tot wat het is: een unieke plek die dankzij de inspanningen van Bas Lubberhuizen met veel liefde als een verstild – maar nog springlevend – monument van vervlogen tijden in stand is gehouden.